Business NLP Academy

bnlpa

Vaak is het zo dat de beste werknemer uiteindelijk leidinggevende wordt. De verkoper die het beste is in verkopen, die wordt hoofd van het salesteam. En degene met een goed idee voor een startup, die wordt op een ochtend wakker als CEO van veertig man met een ongeduldige investeerder.

Dat het zo werkt, is op zich heel begrijpelijk.

Er is echter één probleem: deze mensen hebben nooit geleerd hoe ze leiding moeten geven.

Vakinhoudelijk zijn ze heel sterk, maar ze weten niet hoe ze hun mensen motiveren, hoe ze teams als een geheel laten samenwerken of hoe ze iemand aanspreken op zijn of haar gedrag.

Het gevolg hiervan is dat ze de hele dag brandjes aan het blussen zijn en niet meer toekomen aan hun eigenlijke werk – terwijl dat wel van ze verwacht wordt, ze zijn immers degene in charge.

Als leidinggevende heb je niet de luxe om sommige dingen niet te doen: jij draagt de verantwoordelijkheid, dus jij moet leveren. Ongeacht of je dat veel of weinig moeite kost.

Om leidinggevenden te leren wat ze nodig hebben in hun dagelijkse werk, hebben we verschillende trainingen ontwikkeld – van ééndaagse masterclasses en korte online trainingen tot de (jaar)opleiding tot Professional Business Communicator.

Het belangrijkste thema is steeds: met wat houd jij jezelf tegen om optimaal te functioneren, en hoe los je dit op zodat je er wél gemakkelijk komt.

Je leert van ons dus geen standaardzinnetjes of trucjes, maar je leert je weerstanden op te ruimen zodat je er zélf komt.

In de trainingen ligt veel focus op jouw mondelinge communicatie, maar je schriftelijke communicatie is – zeker tegenwoordig – minstens zo belangrijk.

Veel mensen vinden dit echter een stuk lastiger: ze voelen zich minder zeker als ze moeten schrijven en hebben het gevoel dat ze op papier niet overkomen als ‘zichzelf’.

Daarom schrijven we ook teksten, bijvoorbeeld voor websites, posts op social media of persberichten. Vertel ons welke boodschap je wil overbrengen en wij vertalen ‘m voor je naar het geschreven woord.

bnlpa

Lees ook

Terug naar overzicht