Bedrijven Investeringszone (BIZ) van vitaal belang voor ondernemers De Woerd

foto Bedrijven Investeringszone (BIZ) van vitaal belang voor ondernemers De Woerd

Bedrijven Investeringszone (BIZ) van vitaal belang voor ondernemers De Woerd

‘Samen werken aan optimaal beheer van ons bedrijventerrein’

NAALDWIJK – Op bedrijventerrein De Woerd zijn circa tweehonderd ondernemingen gevestigd en de teller loopt op. Tijd om het beheer van het bedrijventerrein te intensiveren, vindt het bestuur van De Woerd. In overleg met gemeente Westland is het initiatief genomen een Bedrijven Investeringszone (BIZ) op te richten. De oproep luidt: Stem voor de BIZ!

“Het beheer van een bedrijventerrein als De Woerd kan wat ons betreft niet alleen een zaak zijn van gemeente Westland en een deel van de ondernemers”, zegt BB De Woerd-voorzitter en eigenaar van Westland Accountancy, Peter van der Wilk. “Het is de verantwoordelijkheid en in het belang van alle bedrijven. Een goed verzorgd en veilig bedrijventerrein heeft een positieve invloed op het vestigingsklimaat en dus op de waarde van het vastgoed. Zelf via een BIZ het beheer intensiveren heeft dus directe economische voordelen en van een hechtere samenwerking worden we als ondernemers sterker.”

Er moet nog door de bedrijven op De Woerd worden gestemd vóór of tegen de oprichting van de Bedrijven Investeringszone, maar Peter van der Wilk hoopt van harte dat alle bedrijven het belang van BIZ onderkennen en voor de BIZ stemmen. “De BIZ zorgt bijvoorbeeld voor het groenonderhoud, parkeervoorzieningen, een (brand-)veilig, duurzaam en aantrekkelijk gebied en een goede bereikbaarheid. Alle ondernemers op De Woerd zijn medeverantwoordelijk voor de uitstraling van het gebied en krijgen directe inspraak. Dat lijkt mij een uitstekende reden om voor de BIZ te stemmen.”

Maar, krijgt Van der Wilk regelmatig te horen, zo’n BIZ gaat natuurlijk in de papieren lopen? Het antwoord luidt: “Er komt een jaarlijkse opslag op de OZB, maar de jaarlijkse ledenbijdrage aan BB De Woerd komt te vervallen. Die bedragen zijn ongeveer gelijk.  Voor veel  bedrijven op De Woerd geldt daarbij: twee keer een informatieavond-met-hapje bezoeken en je hebt de bijdrage eruit.

Tegen iedereen zou ik willen zeggen: ‘Doe mee, want met elkaar zijn we straks een veel sterkere onderhandelingspartner richting gemeente Westland en andere partijen dan als ondernemers afzonderlijk’. Die positie kan een groot verschil maken.”

Download hier de advertentie uit Het Hele Westland van woensdag 22 november 2017.