Eerste stap gezet naar nieuwe BIZ De Woerd

foto Eerste stap gezet naar nieuwe BIZ De Woerd

Op 1 september 2017 ondertekenden voorzitter van BB De Woerd, Peter van der Wilk en Chiel Verbruggen namens Gemeente Westland de uitvoeringsovereenkomst voor het oprichten van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) voor bedrijventerrein De Woerd in Naaldwijk. Met de BIZ investeren de ondernemers gezamenlijk in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.

In de uitvoeringsovereenkomst zijn voor de komende vijf jaar concrete afspraken vastgelegd tussen BIZ De Woerd en Gemeente Westland. Bij een positieve stemmingsuitslag betalen alle ondernemers binnen het specifieke gebied mee aan de BIZ. Zo zorgt de BIZ voor bijvoorbeeld het groenonderhoud, parkeervoorzieningen, een veilig, duurzaam en aantrekkelijk gebied en een goede bereikbaarheid van het bedrijventerrein. In een BIZ zijn alle ondernemers feitelijk mede verantwoordelijk voor de uitstraling van het bedrijventerrein. Dit is niet alleen van belang voor het terrein als geheel, een verzorgd en veilig bedrijventerrein heeft invloed op het vestigingsklimaat en de waarde van vastgoed.

Uit een eerdere informele rondvraag onder de ondernemers van het Naaldwijkse bedrijventerrein blijkt dat er zeker behoefte is aan een BIZ. De laatste jaren is het bedrijventerrein flink uitgebreid met nieuwe bedrijven. De ondernemers bundelen daarom graag hun krachten om hun bedrijfsomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers en personeel. 

Voordat definitief het startsein klinkt voor BIZ De Woerd zal de gemeente een formele draagvlakmeting uitvoeren onder alle ondernemers van het bedrijventerrein. Zij kunnen stemmen van 20 november tot en met 11 december 2017. Bij een positieve uitslag gaat BIZ De Woerd op 1 januari 2018 van start.

Lees hier meer informatie over de BIZ.